Over hartklop

Hartklop is ontstaan nadat ik midden in de nacht wakker werd van hartkloppingen. Het leek alsof ik een sprint had getrokken, terwijl ik gewoon in bed lag. Een sprint trekken is iets dat voor mij lang geleden is, dus je kunt je voorstellen dat ik verbaasd was dat ik me dat gevoel kon herinneren.

Ik belde met de huisarts. Hij vroeg me of ik veel stress had. Bitch, please. Stress is the story of my life. “Omdat je steeds blijft denken aan de hartkloppingen, worden ze erger en erger. Zet het raam open en kruip onder de dekens. Het wordt vanzelf minder.” Dit huiselijk advies liet me een beetje huilen. Hoe simpel kan het zijn?

Ik ben 27 jaar en behoor tot de generatie waar Lena Dunham een serie over heeft gemaakt; hoogopgeleide, ambitieuze twenty-somethings die tóch niet zo goed weten wat ze willen en in paniek raken als ze denken aan hoe zonde het is dat ze niets met hun opleiding doen maar in plaats daarvan wel mooie cappuccino’s serveren. Zestien afleveringen van Modern Family achter elkaar kijken doen we niet moeilijk over en de ochtenden geven je het gevoel alsof het allemaal geen enkele zin heeft.

Voor deze generatie is dit blog. Want als jij het even niet meer weet, weet ik het vast ook niet. En dat is misschien geruststellend.

Contact

Contact met Hartklop? Dat kan via mail@robinsmits.nl.