Why I love Beyoncé – I

Deze vrouw verdient af en toe haar eigen ode op Hartklop.nl.

Ze is er gewoon al zo lang

Ik zou over mijn liefde voor Beyoncé best een boek kunnen schrijven, maar omdat ik blokkeer bij de woorden ‘boek’ en ‘schrijven’ laat ik dat gewoon aan Bee zelf over, want dat zal ze vast ook wel heel goed kunnen. En doen ook.
Daarom af en toe op Hartklop een kleine ode aan deze vrouw.

Hand omhoog voor wie dit herkent:

Hey how ya doin’, yeah I’m doin’ mighty fine
Last time I seen ya, it’s been a long time
Stop smilin’ at me, get that look off your face
Please don’t even front, stop bein’ so fake

We hebben het hier over het jaar 1999. The Writing’s on the Wall was zo’n beetje het eerste album dat ik kocht en ik moest daar lang mee doen. Want zakgeld en toen was dat heel gewoon; maandenlang naar een album luisteren en ieder liedje van voor naar achteren en terug kunnen meezingen.

Twaalf jaar toen het album uitkwam. Ik wilde met mijn vriendinnen ook roze bij elkaar passende, maar toch ook zo verschillende pakjes. En was als ginger niet bang voor een portie cornrows.

Toen ook al zo gefascineerd door die chick die toch altijd zo op de voorgrond stond. Waarom? Omdat de anderen niet zo mooi waren en niet kunnen zingen! Daarom! En ze bleven het maar proberen die arme, arme Kelly, Michelle, LaTavia, Letoya en Farrah (die er ooit vijf minuten bij zat). En ze zagen het gebeuren: Beyoncé. And she woke up like this.

Ik ben nu 27 en ze is er nog steeds. En niet op de Madonna ‘we zouden haar bijna moeten doodknuppelen’-manier. Maar op de ‘hoeveel beter en mooier en fantastischer kan iemand nog worden’-manier.

We hebben samen veel meegemaakt, Bee en ik. Vakanties naar Griekenland met als enige album Dangerously in Love op mijn minidisc. Make-uppen voor uitgaan met Baby Boy op de achtergrond. Met liefdesverdriet door de bossen struinen en Best Thing I Never Had meehuilen (wat overigens helemaal niet waar bleek te zijn, let maar op…).

En dan ook weer met het laatste album. Altijd ietsje harder meezingen met die twee regels uit mijn current lievelings Mine: “We should get married, we should get married.”
Ik weet niet of het invloed had, maar he dit put a ring it.

En dan komt ze met dit. Kijk dan toch!

Ik hoop heel erg dat we samen nog veel gaan meemaken. Dat ik als ik grootmoeder ben, mijn kleinkinderen het zwijgen opleg als Beyoncé ergens voorbij komt. En dan maar hopen dat mijn kunstgebit blijft zitten na de *klak* in Blow.

5 reacties

 1. nettelie zegt:

  ooooh, bey en ik gaan ook way, way back. 1998, ik weet het nog zo goed. wow, ik ben dus al 16 jaar bevriend met haar! (laat me met rust ik zie bey als mijn beste vriendin). ik heb haar in 2009 live gezien in madrid en ik ben daarna, ik wist niet dat het kon, NOG meer van d’r gaan houden. EN!!! vanochtend woke ik up like this: omgomgomg de nieuwe liedjes staan op spotify! dus proost – op nog vele beyoncé-rijke dagen.

 2. Jennifer zegt:

  Omygoodddd! I feel ya!! Hahah ik en mn zussen zijn ook SUPERRR beyonce fans hahah. Elk concert vooraan gestaan als groupies, maar dat zijn we eigenlijk ook wel hihi! Nou even een kijkje nemen op je blog verder, eerste ‘ontmoeting’ was leuk. Groetjes, Jenny

 3. Anna Denise zegt:

  Gefeliciteerd!! :-)

  En jaaa Queen Beee <3
  Cake by the pound!

 4. des zegt:

  oh i love love Bee. Ik weet nog wel dat Destiny’s Child in de Melkweg gingen optreden (!!), en dat radio 538 dat ging uitzenden, maar wel om 0.00 uur, en ik BLEEF OP OM NAAR DE RADIO TE LUISTEREN!!!

  Ik heb trouwens ook heel lang “me, myself and I” (ik ga em nu ff opzetten trouwens, pony staat haar goed he, vind je ook niet Robin?) als msn naam gehad. En ik voelde me ook zo lekker “independent woman” achtig toen dat liedje uit kwam.

  Bee en I, dat is liefde wat nooit overgaat.

Laat een reactie achter

Tweet about this on Twitter0Share on TumblrShare on Facebook0

Dit wil je ook weten

Er zijn (nog) geen andere postjes die héél erg goed bij dit postje passen...

Over Hartklop

Leuk hoor Girls, maar wij wonen niet in Manhattan en hebben ook geen eBookdeal of vriendinnen die uit rehab gehaald moeten worden. Lees meer over Hartklop.

Contact

Contact met Hartklop? Dat kan via mail@robinsmits.nl.

Veelgestelde vragen

Antwoord op alle vragen die binnenstromen. Bekijk de FAQ.