Ik regel jouw kerstmuziek wel

Ik heb twee muzieklijstjes voor je: een algemeen ik-hou-van-kerst-lijstje en een klassiek kerst-is-mijn-leven-lijstje.

Het kerstliedjesseizoen is voor mij al lang en breed (sinds september) geopend, maar ik heb helaas vernomen dat niet iedereen deze gewoonte met me deelt. Waarom is dat?

Sinterklaas pakt godzijdank heel binnenkort zijn biezen weer en dan is het toch echt tijd wat voorbereidingen te treffen rondom kerst. Om het je wat gemakkelijker te maken, heb ik wat gezellige afspeellijstjes samengesteld. Get ready for some first class Christmas Carols!

Bij hartklopchristmas heb ik ze er allemaal bij gehaald; de vriendinnen van Destiny’s Child zingen van “rompompompom” gemoedelijk naast Ashanti’s “chestnust roasting on an open fire.”
De hipsters van She & Him zijn goed vertegenwoordigd. Sufjan Stevens doet ook een paar liedjes moeilijk mee.
Word maar even weemoedig bij Howard Blake en zijn Snowman, huil even mee met Joni Mitchell. Leer je klassiekers maar met The Rat Pack.
High five mijn vader voor Andrea Bocelli. Sta die inner-Sky Radio maar even toe Michael Bublé, Coldplay en Wham af te spelen. En een kerstlijstje is niets, niets zonder Mariah Carey. Niets!

Heb je die ad-libs van Mariah, Beyoncé en Ashanti niet nodig en kun je kerst ook gewoon aan met klassieke liedjes met mooie orkesten, dan heb ik ook nog een mooi, beschaafd lijstje voor je: hartklopchristmasclassics. Lekker voor tijdens het schrijven van kaarten, het versieren van de boom, het in elkaar zetten van een koekhuis en een fijn etentje. Geen dank.

7 reacties

 1. Sylvia zegt:

  Heerlijk, ik houd van die kneuterige Kerstmuziek :)

 2. Charlotte zegt:

  Fiona Apple <3
  Ja sorry als ik die naam zie dan valt de rest me niet meer op.

 3. Oh hell to the yes! Thanks! Toen we de TC boxen aan het inpakken waren, had Tom ook een kerstlijstje aangezet op grooveshark (omdat ik ons net Santa’s helpers vond), maar daar kwam alleen Michael Buble voorbij, blech. Dit is het betere werk.

 4. […] van Hartklop. Robin van Hartklop (een van mijn favoriete nieuwe blogs) stelde twee geweldige kerstliedjeslijstjes […]

 5. […] Nu zijn er lijstjes op Spotify (I know, I know) en die zet je dan op en met een beetje geluk heb je hard gewerkt aan je lange lijst en heb je muziek voor drie dagen lang. Modern en handig misschien, maar die cd’s! Dat waren mixtapes uit de jaren ‘80 die iemand met zorg had samengesteld… Oh, wait… […]

Laat een reactie achter

Tweet about this on Twitter0Share on TumblrShare on Facebook0

Dit wil je ook weten

Over Hartklop

Leuk hoor Girls, maar wij wonen niet in Manhattan en hebben ook geen eBookdeal of vriendinnen die uit rehab gehaald moeten worden. Lees meer over Hartklop.

Contact

Contact met Hartklop? Dat kan via mail@robinsmits.nl.

Veelgestelde vragen

Antwoord op alle vragen die binnenstromen. Bekijk de FAQ.