“Hoi Sinterklaas, met Dieuwertje”

Bellen met Sinterklaas. Is er iets spannender? En dan die hele verhaallijn met die regenboog, hou op met me.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg nog altijd rond de intocht van Sinterklaas de kriebels. Het is toch een beetje alsof je de politie op straat tegenkomt en ineens ophoudt met op de stoep fietsen, je muziek wat zachter zet en het kauwgom kauwen even laat.

Je gaat je ineens voorbeeldig gedragen zodra Sinterklaas in het land is. Voor op zijn minst vijf minuten. Daarna kakt, als het goed is, bij deze volwassen vrouw ook gewoon de interesse in en gaat ze ook volwassenvrouwendingen doen zoals strijken. Als je klein bent is die intocht op televisie natuurlijk jouw finale van Heel Holland Bakt en kun je er wekenlang niet van slapen. Je ouders ondertussen flink balend en hopend dat de man dit jaar eens wat eerder opzout. Maar dat doet ‘ie niet hè. Hij blijft altijd zo lang plakken. Dat hij eens een keertje zijn verjaardag klein houdt. Een intiem feestje, dat zou hem echt sieren. Dat altijd maar groots uitpakken met die boot en verwachten (eisen eigenlijk) dat wij hem allemaal weer staan op te wachten. It gets old.

Je moet weten dat ik eigenlijk meer Team Kerstman ben. Die heeft gewoon elfjes die hem helpen, en leuke huisdieren met goede namen en hij houdt van lekker eten. Vind ik heel belangrijk in een man.

Maar toen we allemaal mochten luisteren naar het telefoongesprek tussen Dieuwertje en Sinterklaas, luisterde ik net zo goed mee.
Sinterklaas klonk wat gehaast (blijf dan ook lekker thuis, denk ik dan) en geïrriteerd. “We varen recht op een regenboog af.” Oké doei.

Hier dan heel veel ruimte om daar over te denken wat je wil.

Ik vond het slim van het Sinterklaasjournaal. Ze hadden Amerigo vergeten kunnen zijn. Of alle gegevens uit het Grote Boek hadden tijdens het overzetten naar een eReader verloren kunnen gaan.
Nee, dit jaar varen ze een regenboog in.
Telefonisch contact met Sinterklaas is al niet te doen, zó spannend. Dat is wel wat spannender dan een kaartje van hem krijgen met een handschrift dat akelig veel op het handschrift van je broer lijkt.
En dan ook nog eens een regenboog. Is er iets spannender dan een regenboog? Waar houdt ie op? Is dat waar, dat van die pot met goud? Komen er dan ook Troetelbeertjes mee? Sinterklaas! Wat heeft dit allemaal te betekenen?!

Dan heb je het als programmamaker goed gedaan, want heel vier-, vijf- en misschien ook nog zesjarig Nederland zal weer niet kunnen slapen van de spanning.

2 reacties

  1. Paul zegt:

    Ongeacht wat je nu van de kleurendiscussie vindt, is het weer een slimme aanpak van de programmamakers, dat is zeker.

  2. martijn zegt:

    hoi! wat schrijf je leuk! u kunt zich bij deze onder mijn Favorieten geschaard voelen..Dag!

Laat een reactie achter

Tweet about this on Twitter0Share on TumblrShare on Facebook0

Dit wil je ook weten

Over Hartklop

Leuk hoor Girls, maar wij wonen niet in Manhattan en hebben ook geen eBookdeal of vriendinnen die uit rehab gehaald moeten worden. Lees meer over Hartklop.

Contact

Contact met Hartklop? Dat kan via mail@robinsmits.nl.

Veelgestelde vragen

Antwoord op alle vragen die binnenstromen. Bekijk de FAQ.