Waarom ik geen kleding kan kopen

Ik kan niet winkelen. En dat is voor een vrouw van de wereld best een handicap.

Ik word chagrijnig in pashokjes, winkelmeisjes die me willen helpen krijgen meestal een high five in hun gezicht en alles is stom. Ik ben een moeilijke kledingkoper en hieronder volgt waarom.

Boobies Ik stond niet helemaal vooraan in de rij toen ze werden uitgedeeld, maar ook zeker niet achteraan. Ik was een beetje naar voren gesneld om te kijken wat er gaande was denk ik, en toen ik me besefte dat het om borsten ging, probeerde ik nog terug te krabbelen. Maar God dacht nee, nee.
Nu kan ik nooit tot boven toe dichtgeknoopte bloesjes dragen, terwijl ik zo van die Engelse kostschoolstijl hou. Knoop ik zo’n bloesje tot boven dicht, dan staat alles zó op de tocht, dat ik al griep krijg door alleen al naar mezelf te kijken.

Dat iets mooi blijft na tig keer wassen graag Het liefst zou ik alleen maar kleding dragen waar de kwaliteit heel goed van is. Cashmere van geiten die een heel fijn leven hebben en zo nu en dan zelf hun haren borstelen en die uitgevallen haren dan opsturen naar goedbetaalde kabouters die er prachtige truien van maken.
Helaas is de werkelijkheid altijd weer zo dat ik in een vest van de H&M achter mijn bureau zit waar na één dag dragen de ellebogen in staan. Of een op het eerste gezicht leuke, vlotte trui van de Zara met na twee keer wassen een gat.
Ik weet wel dat een dure koop niet altijd de beste kwaliteit heeft (Fred de la Bretonière, lees je mee?). Maar vaak wel. En ik hou van spullen die jaren meegaan, dus ik zou graag dit vest jaren willen dragen. En dan komen we als vanzelf bij het volgende puntje…

Money Wat te besteden hebben is met deze smaak handig. Ik ben onuitstaanbaar als ik ga winkelen. Als ik met voorbedachte rade naar de stad ga, vind ik niets leuk en sta ik woest in het pashokje van de Zara te miepen dat ze daar én best wel eens de stofzuiger tevoorschijn mogen toveren én dat ik hier nooit iets leuk vind. Ga ik onvoorbereid de stad in, om bijvoorbeeld van mijn laatste beetje geld een notitieboekje te kopen, dan sta ik fluitend in de paskamer van Filippa K en koop ik een truitje dat ik dan op de fiets naar huis bestempel als “Dit is een klassieke, tijdloze musthave en mijn leven was niet compleet zonder deze aankoop.” Het is altijd de omgekeerde wereld in mijn modewereld.

Was het leven maar Pinterest Dan was het niet zo moeilijk en kocht ik gewoon mijn hele zorgvuldig bij elkaar gesprokkelde prikbord. In de winkels gaat het natuurlijk anders, want dan moet je ineens zelf outfits samenstellen en dat lukt me dan nooit. Ik zie een trui en een broek en roep dan meestal iets te snel “Dit is het!” en als ik thuiskom zie ik die kleine lelijke dingetjes waardoor ik dus nooit iemand zal zijn die op mijn eigen Pinterest mag. Net een te lange broek, net een verkeerd breisel, net te veel streepjes overdwars zodat die borsten van hierboven ook nog zo lekker geaccentueerd worden.
Echt, zonder Pinterest was ik een stuk tevredener. En zag ik er waarschijnlijk uit als Kloontje het Reuzenkind.

Als ik dun ben! Ik heb een raar ding en dat is dat ik pas iets nieuws mag kopen als ik een beetje dunner ben. Hier hoeven geen alarmbellen voor te rinkelen, ik weet dat dit klinkklare onzin is en ik weet ook waar het vandaan komt.
Ik schreef al eens eerder dat ik graag wat slanker zou willen zijn. Niet eng dun, maar wat gezonder. En het is nu niet zo dat ik in vodden rondloop en af en toe koop ik heus wel eens een truitje waar na één keer wassen mysterieuze, kleine gaatjes aan de onderkant zitten. Maar echt iets moois kopen, dat bewaar ik liever nog even. Ja, zo’n gekke meid ben ik nu eenmaal.

Is dit abnormaal of hebben jullie ook moeite met winkelen en blijkt dat hele vooroordeel dat vrouwen van winkelen houden een mythe? 

16 reacties

 1. Lotte zegt:

  Hahaha zo grappig! (En herkenbaar. Zucht.)

 2. des zegt:

  vrouwen die van winkelen houden zijn gek. serieus.
  1. ik zweet altijd snel en waarom is het altijd zo warm in de hennes en de zara en heb ik tig laagjes kleren aan die ook nog allemaal uit moeten in de paskamer, nou sta je dan. in het TL licht, met je haar in de war en zweet op je kop.
  2. er is teveel keus. en ik wil alles. en ook weer niet.
  3. toen ik nog fulltime werkte, kon ik alleen op de zaterdag shoppen. HEL.

  inmiddels komt wijsheid met de jaren en weet ik een beetje wat mij wel en niet staat en dat webshoppen het beste is. voor iedereen.

 3. Jenn zegt:

  Zo herkenbaar! Vooral de eerste en de laatste! Leuke blog, ik ga je volgen!

 4. Helene zegt:

  Heerlijk internet winkelen. Thuis passen en mocht het weer eens niet goed gaan, dan komen ze het (meestal) gewoon weer thuis ophalen. Heerlijk.

 5. Fatima zegt:

  Ik hou van winkelen, voor anderen want voor mezelf kan ik het toch nooit vinden. En toen ontdekte ik online winkelen en dacht yeaaah.. nu na een jaar fanatiek gebruik zeg ik toch maar neeee.
  Dit alles omdat ik een kleine, plussize dame ben met heupen&borsten. Kleding past praktisch nooit. Te wijd hier of te strak daar, te kort of te lang, onflatteus als het eens past.

  Plus mijn dure smaak vs mijn goedkope portemonnee. En mijn hekel aan 13ineendozijnkleding vs de prijs van unieke stukken.
  En om het af te maken wil ik ook pas mezelf echt verwennen als ik weer pas in mijn oude broeken :D

  heel herkenbaar dus.

  • Robin zegt:

   Ik heb met ons te doen, want ik weet zeker dat we er best heel leuk uit zien, maar dat we het zelf nog niet zien. Boehoe!

 6. Bente zegt:

  Jaa herkenbaar! Ik stond helaas ook iets te ver vooraan en dat terwijl ik zo graag gewoon mooie blousen wil passen (als in dat de knoopjes dicht kunnen!).

 7. cloudless.sky zegt:

  Ik hou van winkelen!
  (als ik meer dan voldoende geld heb om uit te geven, lekker slank en goed in mijn vel zit zodat alles mij perfect staat, er niet ellenlange rijen zijn voor de wachtkamers waar ik onder het vreselijke licht er toch nog geweldig, strak met perfecte huid eruit zie terwijl ik de perfecte trui/shirt/jasje/broek/jurk pas die PRECIES is wat ik zocht en ook gewoon daar in de winkel in mijn maat hing, naast al die andere dingen die lijken of ze voor mij gemaakt zijn, want het staat allemaal zo geweldig en ik heb toch het geld om eraan uit te geven….)

  ja hoor, ik hou echt van winkelen! soms.

 8. Lauradenkt zegt:

  Ik heb alleen nog maar dit blogje gezien, maar ik houd nu al van je schrijfstijl <3 (en nu ga ik de rest lezen)

 9. Cassilda zegt:

  Geweldig geschreven en zo herkenbaar! Schoenen kopen vind nog erger, want niets zit lekker. En als dat wel zo is, sta ik met laarzen die versierd zijn met halve funky gekleurde kippen eraan. Gaat ook niet natuurlijk.

 10. me zegt:

  Broeken passen, grotere maat past me niet en kleinere maat welen de volgende keer is het weer andersom. Passen ze om de heupen heen heb ik een gapend gat aan de rugzijde…zucht…

 11. Jantine zegt:

  Oh dit is zo herkenbaar! Maar ja, net als Fatima ben ik kort en plussize, en heb ik een dure smaak voor een wel erg klein portemonneetje ;-)

Laat een reactie achter

Tweet about this on Twitter0Share on TumblrShare on Facebook0

Dit wil je ook weten

Over Hartklop

Leuk hoor Girls, maar wij wonen niet in Manhattan en hebben ook geen eBookdeal of vriendinnen die uit rehab gehaald moeten worden. Lees meer over Hartklop.

Contact

Contact met Hartklop? Dat kan via mail@robinsmits.nl.

Veelgestelde vragen

Antwoord op alle vragen die binnenstromen. Bekijk de FAQ.