Verbazing

Over dat ik het zo verbazingwekkend vind dat beautybloggers oprecht verbaasd zijn als ze negatieve reacties op hun dure aankopen krijgen. Verbazing alom!

Wait, what? Ben ik serieus al die 222 reacties op een blogpost over een designertas aan het lezen? Laat ik me nu echt meesleuren door een verhitte discussie die gaat over of een tas te duur is of niet? Of dat deze blogger nu wel of niet veel geld aan het goede doel schenkt? Of dat ze het wel of niet verdient?

Ja, dat was ik aan het doen. Ik had beter een sollicitatiebrief kunnen schrijven of een stuk kunnen gaan lopen.
Maar zo werkt dat met beautyblogs. Je wilt niet kijken, maar toch ga je kijken. En je gaat nog nadenken of jij niet een foundation van 50 euro nodig hebt ook.

Dus ik keer dagelijks terug naar blogs en plogs. Zo werkt dat. Ik vorm daar dan een mening over en soms bespreek ik die mening maar meestal hou ik hem lekker voor mezelf en ga ik weer wat anders doen. Het gaat namelijk maar om make-up en daar kan ik het niet al te lang over hebben. Ik ben ook helemaal geen beautyblogger, kijk maar, ik ben er helemaal niet goed in.

Nu ik zelf weer blog, ben ik me als geen ander bewust van meningen. Oeh, ik ben er zo bang voor. Brr, meningen, eng!
Ik heb het hier zo ingesteld dat ik reacties eerst zelf moet goedkeuren voordat jullie ze kunnen zien. Nu zijn er nog weinig reacties, dus ik heb er (nog) geen dagtaak aan. Maar zó bang, of laf eigenlijk, ben ik voor andermans meningen. Ik weet namelijk dat negatieve reacties pijn kunnen doen.

Als je ervoor hebt gekozen niet mee te doen aan dat reacties goedkeuren, dan vind ik je oprecht dapper. Maar wees niet zo ‘verbaasd’ als je negatieve reacties krijgt. Daar ben ik dan weer verbaasd over.
Lieve beautybloggers, jullie weten toch ook al lang dat jullie lezers overal wat van vinden? Tuurlijk, niemand heeft er wat mee te maken waar je je geld aan uitgeeft. Echt hoor, al eet je de rest van de maand boterhammen met pindakaas, maar heb je wél die schoenen; good for you! Maar daar heb je toch geen goedkeuring van anderen voor nodig?

Mijn ouders hebben een eigen zaak. Dat hebben ze al lang en dat is leuk maar ik weet ook dat het dat lang niet altijd is. Mijn moeder deed ooit eens mee aan een prijsvraag van een plaatselijke supermarkt en won. Per ongeluk, want ze wint nooit iets. Maar dit keer won ze. Ze moest op een prijsuitreiking komen en kwam met foto en al in het plaatselijke weekblad.
Iemand, die ervan uitging dat mijn ouders op een goudmijn zaten, zei in plat Brabants: “De duivel schijt ook altijd op één hoop.” Iets zoals: “Zij heeft het al zó goed, wat oneerlijk dat ze nu ook nog die prijs wint.”

Het is oneerlijk als mensen zulke dingen over je zeggen. Dat weet ik. Je mag toch zeker wel je spullen waar je hard voor gewerkt laten zien? Maar toe, wees niet zo verbaasd. Er zijn mensen die het stiksel van zo’n tas niet eens kunnen betalen. Maar ze lezen graag jouw blog, ze komen morgen en overmorgen weer terug en daarom ben je aantrekkelijk voor adverteerders.

Koop gerust een designertas. Of drie. Ik zou er ook wel eentje willen, lijkt me heerlijk. Maar zo’n tas zou ik voor mezelf kopen en dan zou ik het ook voor mezelf houden. Want het is toch jouw aankoop? Jij stopt er toch jouw spullen in en jij legt er toch het geld voor neer? Daar heeft niemand wat mee te maken. En als je zo verbaasd bent over de reacties, dan moet je zo’n aankoop voor jezelf houden. Is nog chique ook.

6 reacties

 1. Fleur zegt:

  Ik snap je, ik voel je (…) en vind dit een goed stuk.

 2. Claudia zegt:

  Mooi verwoord. Ik heb vaak het gevoel dat bloggers alles moeten delen en dan alles moeten verantwoorden. Hoeft helemaal niet. Als ik mijn salaris krijg, hoef ik dit toch ook niet te verantwoorden aan mijn collega’s?

 3. Paul zegt:

  Ik snap de kritische lezers ook niet zo goed eigenlijk, je weet toch wat je van een beautyblog kunt verwachten? Daar draait het om dure spullen die het leven wat leuker kunnen maken.

  Voor wat betreft de reactiemoderatie, ik heb ‘m uitstaan en krijg voornamelijk positieve reacties. Die ene negatieve opmerking die er af en toe bij zit, die weegt echt niet op tegen de leuke!

 4. Hendrik zegt:

  Het gaat weer lekker Robin, ik ben trots

 5. Hilde zegt:

  Zeker! & maak je vooralsnog geen zorgen; ik vind je blog hilarisch (ben net begonnen met alles lezen, lekker) en ook precies on point.

Laat een reactie achter

Tweet about this on Twitter0Share on TumblrShare on Facebook0

Dit wil je ook weten

Over Hartklop

Leuk hoor Girls, maar wij wonen niet in Manhattan en hebben ook geen eBookdeal of vriendinnen die uit rehab gehaald moeten worden. Lees meer over Hartklop.

Contact

Contact met Hartklop? Dat kan via mail@robinsmits.nl.

Veelgestelde vragen

Antwoord op alle vragen die binnenstromen. Bekijk de FAQ.