Laat het weglaten maar aan mij over

De 'No Make-up' look is mijn all time favorite look. Maar met blonde wimpers en wenkbrauwen niet altijd een even frisse optie. En daar baal ik van.

It all started with the op elkaar geschroefde torentjes van Miss Helen. Ik had de kleuren met de fancy names ‘Donkerblauw met glitters’, ‘iets minder donkerblauw met glitters’ en ‘hysterisch zilverachtig’.
Op schooldagen deed ik stiekem op de wc ‘hysterisch zilverachtig’ op mijn ooglid en dat bleef toch zeker wel tien minuten zitten voordat het ophoopte in mijn arcadeboog (ik was elf, ik had natuurlijk totaal geen idee dat dit een arcadeboog heette, ik was zo onschuldig).
Hoe mooi moet dat eruit hebben gezien: zilverkleurige substantie bij een bijna doorzichtige huid met heel blonde wimpers.

En toen kreeg ik make-up een beetje in de gaten. Mascara liet mijn ogen spreken, nog meer mascara kon helemaal geen kwaad. Eyeliner, oogschaduw, concealer, wenkbrauwpotlood, blush en lipgloss. Ik was helemaal het mannetje.
Ook skincare bleef ik kopen, kopen, kopen. Het driestappenplan van Clinique en alles van Shiseido tot aan Lancôme. Ik kwam maandelijks bij de plaatselijke parfumerie en gaf zo mijn zakje met salaris aan de toonbankjuf en zij verkocht me dan een compleet nieuwe lijn van een of ander merk.

Voor mij was make-up kopen een tijdelijke oplossing met het niet tevreden met jezelf zijn. Nieuwe blush om de aandacht naar je wangen te halen in plaats van naar je lichaam. Zoiets. “Dan maar als een pipo door het leven dan dat mensen zien dat ik altijd net wat te dik ben.”

En dat terwijl ik toch zo van minder hou (he he he, ook wat minder kilootjes, ja). Inmiddels heb ik ook de juiste producten verzameld die ervoor zorgen dat het lijkt dat ik er van nature uitzie zoals ik er uitzie.
Let wel; ik kan natuurlijk alles weglaten, maar met onopvallende wimpers en wenkbrauwen zie ik er uit alsof ik ziek ben. Mocht het eens een keertje voorkomen dat ik ben vergeten te make-uppen, dan zijn mensen overigens niet te beroerd te melden dat ik er inderdaad ziek uitzie.
Dank je. Waardeer ik. Echt.

De juiste spullen voor een heel goede huid vind ik belangrijk. Als jij dit ook vind, raad ik je aan langs te gaan bij Skins Cosmetics in de Runstraat in Amsterdam en vraag om een huidanalyse. Dit duurt een kwartiertje, kost niets en je krijgt heel goed advies.
Mijn advies was: gooi alle troep weg en gebruik nog maar twee producten, een reiniger en een serum. Wat een verademing.

En wat make-up betreft: dit hangt nauw samen met de conditie van je huid. Ik begrijp dat als je een niet al te beste huid hebt, je dan wat meer nodig hebt. Maar lees de alinea hierboven nog eens. Echt, het is het proberen waard.
Mijn huid is goed, dus ik hou het daarom bij een opgetekend gezicht: mascara en een wenkbrauwpotlood. Ik zou het het liefst allemaal weglaten, en eruitzien als een 15-jarige deerne die over een hei struint of liedjes van anderen nóg gevoeliger zingt.
Maar dat is helaas niet meer aan de hand.

Toch hou ik van beauty. Erover praten, het uitproberen, het eraf halen en ernaar kijken. En mochten jullie er ook zo van houden (ik denk het wel), kijk dan de filmpjes van Vivannadoesmakeup. Zij is zó leuk én ziet er altijd uit alsof ze heel weinig op haar gezicht smeert, en als ze al over the top gaat, is het altijd beter dan die eeuwige smokey eye van andere beautybloggers.

5 reacties

 1. des zegt:

  De torentjes v miss helen!!! Ik had die ook! En ik smeerde ook zilver op mijn ogen en ik ben donker. Dus mag jij voor je zien hoe erg ik eruit zag als puber.

  Ik denk ook hele tijd van ok ik moet toch echt beter voor mijn huid zorgen. Maar de tijd robin. En het geld. En oh de verkeerde prioriteiten die ik heb. Zucht.

  • Robin zegt:

   Verkeerde prioriteiten?! Je bent hartstikke moeder die 5k loopt alsof het niets is. Waar hebben we het eigenlijk over, over een beetje make-up opsmeren en in een stoel gaan liggen om naar je huid te laten kijken. Dat zijn pas verkeerde prioriteiten!

 2. Kristel zegt:

  Hier een mede-rooie (en dus wimper- en wenkbrauwloos). Ik laat m’n wimpers en wenkbrauwen om de twee maanden verven. Dat klinkt heftig, maar ik zie er dan net zoals jij met wenkbrauwpotlood en mascara uit. Alleen scheelt het dus tijd. En zo kan ik zonder make-up over een hei struinen :-D

 3. Hedwig zegt:

  Mijn moeder heeft nog steeds de torentjes van Miss Helen. De blauwe en de paarse. Achja.

 4. Marieke zegt:

  Ik had ook die torentjes! Hahaha! Die smeerde ik dan lekker met m’n vingers over mijn hele ooglid en inderdaad, dat hoopte dan zo lekker op. Noooohh.. :(

  Ik geef eigenlijk heel weinig om beauty(producten). Heb een goede foundation, een poeder en een topmascara. Dat is mijn dagelijkse routine. Heb een paar oogschaduwtjes en een zwart oogpotlood voor als ik ‘echt wil uitpakken’. ;)

Laat een reactie achter

Tweet about this on Twitter0Share on TumblrShare on Facebook0

Dit wil je ook weten

Over Hartklop

Leuk hoor Girls, maar wij wonen niet in Manhattan en hebben ook geen eBookdeal of vriendinnen die uit rehab gehaald moeten worden. Lees meer over Hartklop.

Contact

Contact met Hartklop? Dat kan via mail@robinsmits.nl.

Veelgestelde vragen

Antwoord op alle vragen die binnenstromen. Bekijk de FAQ.