Je eigen vieze viezigheid

Ik ben geen badpersoon, maar ik word wel altijd wild als er ergens een bad is. What’s up with that?

Ik lees altijd met liefde het blog van Garance Doré. Ik vind haar zo’n beetje de coolste persoon op aard, maar er is één dingetje: zij is dus een badgaander en dat, en dat alleen, is de reden waarom ze nooit mijn beste vriendin zou kunnen worden.

In bad zitten is vies jongens en meisjes!

Toen ik nog bij mijn ouders woonde, ging ik weleens in bad. Hoewel, dat kleine kuipje zou eigenlijk niet eens een bad mogen heten, zo klein is het. Het is eigenlijk meer een tobbe. Toch vond ik het een bad en ik vond ook dat ik er iedere zaterdagmiddag een ritueel van moest maken. Met scrub en een masker en nagels lakken en wenkbrauwen lekker dun epileren. Vermoeiend was het. Maar toch deed ik het omdat ik misschien ergens toch een heel lichte vorm van OCD heb.

Dan zat ik daar. Knieën en borsten ijzig koud boven het water. Een zere nek van het liggen. Vuurrode wangen die de rest van de dag niet meer zouden wegtrekken. Wit gerimpelde handen en dorst, zo’n erge dorst. En koppijn! Te liggen in mijn eigen smerige viezigheid.
Nee grapje. Ik ging altijd even douchen voor ik in bad ging.

Ik ben blij dat we in ons huis geen bad hebben. Maar ik ben ook blij als er op de hotelkamer wel een bad is. Want het is luxe. En je kunt dan eindelijk die ingedroogde Lush bruisbal gebruiken. En je wordt er lekker soezelig van.
Het is ook iets van vroeger en dat je moeder je na het badderen afdroogde en je pyjama over de verwarming had gelegd. Chips en kindercola op bank en maar genieten van Medisch Centrum West.

Nu lees ik Garance en zeg hardop tegen mijn beeldscherm “Ja verdomme Garance, jij weet het wel lekker te maken.” En dan wil ik weer ergens heen waar ik in bad kan zitten. Voor 3 minuten. Dan denk ik aan deze scène en is alles verpest.

4 reacties

 1. Bente zegt:

  Haha pure herkenning! Als dat verdomde bad eindelijk is volgelopen verveel ik me alweer dood. En ik douche altijd even na.. vind ik prettiger dan ervoor..

 2. Lotte zegt:

  Dit is helemaal waar! Ik wil altijd graag in bad, maar als ik er eenmaal in zit heb ik het zo warm en dan voel ik me meer zweten dan schoon worden.. een soort haat-liefde relatie is het!

 3. Hendrik zegt:

  Het is tobbe in zo’n kleine tobbe, maar wel knus toch!!!!!

 4. Tit soup!
  :D

  Ok, DIT is hoe badderen fijn is:
  1. Doe niet te heet water in bad om rode wangen en zweten te voorkomen. Als het na een tijdje teveel is afgekoeld, doe je er een beetje heet water bij.
  2. Zet ook een raampje open voor frisse lucht.
  3. Neem een enorm glas thee mee tegen de dorst. En wat lekkers.
  4. Gooi inderdaad een Lushbal (of een andere bal) in bad waar VEEL boter of some sort in zit. Zo wordt je huid lekker glibberig en rimpelt er niks.
  5. En het allerbelangrijkst: neem een iPad of laptop mee en ga een leuke serie of YouTube video’s kijken. Lezen in bad is niet te doen, niet aan beginnen.

  Succes verzekerd!

Laat een reactie achter

Tweet about this on Twitter0Share on TumblrShare on Facebook0

Dit wil je ook weten

Over Hartklop

Leuk hoor Girls, maar wij wonen niet in Manhattan en hebben ook geen eBookdeal of vriendinnen die uit rehab gehaald moeten worden. Lees meer over Hartklop.

Contact

Contact met Hartklop? Dat kan via mail@robinsmits.nl.

Veelgestelde vragen

Antwoord op alle vragen die binnenstromen. Bekijk de FAQ.