Autumn essentials

De herfst vraagt om meer; meer crèmes, meer kleur, meer smeren, meer verzorging. Lees hier mijn vijf ultieme autumn essentials voor stormy weather...

In de herfst heb ik altijd zin wat meer aandacht aan mijn uiterlijk te besteden. De outfits worden ingewikkelder. Moet ik een trui aan? Is het raar als ik al een muts op zet? Hoezo heb ik een plakrug als ik nu door de stad fiets? Het is herfst, het moet verdorie koud zijn. Ik wil mijn lange, wollen jas aan.
Het gezicht krijgt in ene meer maquillage. Lippenstift, goed idee. Nagellak ja, doe maar. Terwijl ik normaal gesproken heel erg van het weglaten ben. Tot soms mijn eigen grote frustratie, want ik hou, hou, hou ervan als meisjes lekker tutten. Tot op zekere hoogte, natuurlijk. Om te voorkomen dat ik er altijd als een jongetje uit zie, heb ik vandaag zelfs nagellak opgedaan.

Dit is mijn bescheiden lijstje met fijne dingen die je deze herfst moet hebben.

CHANEL le vernis, Rouge Noir
Deze kleur schreeuwt herfst, maar eigenlijk het hele jaar mijn favoriet. Zoals ik hierboven al schreef, gebruik ik niet veel nagellak en make-up. Maar deze kleur van Chanel, voor zowel nagels als lippen, is altijd zo chique en warm. Ik ben graag chique en warm.

Elizabeth Arden, Eight Hour® Cream Skin Protectant, fragrance free
Ik word heel hebberig van tijdschriften en bloggers die iets bestempelen als ‘onmisbaar’. Deze crème is volgens velen onmisbaar, omg. De crème is te gebruiken voor kleine wondjes, droge plekjes, lipbalm of om je wenkbrauwen te modelleren. En dan is dit nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. De niet-parfumvrije schijnt heel vies te ruiken, vandaar dat ik de freegrance free heb genomen. Maar deze ruikt gewoon naar caviakooi. Fijn spul is het wel. Onmisbaar zelfs misschien wel.

BYREDO PARFUMS, Bal D’Afrique, eau de parfum
Twee jaar terug kocht ik dit parfum als cadeautje voor mezelf. Ik vond mezelf zielig, het was herfst en ik had geen parfum.
De mevrouw bij Skins hielp me geduldig met het uitzoeken van een niet te alledaags parfum. Deze geur is speciaal. Zwaar, en bloemig. Musk, Marokkaans cederhout, jasmijn, bergamot… Het klinkt allemaal ontzettend professioneel, maar eigenlijk heb ik hier geen verstand van. Het ruikt gewoon erg, erg lekker en het flesje is mooi.

REN, Evercalm, anti-redness serum
Anti-redness klinkt onaardig tegenover een redhead. Maar naast rood haar, is er ook veel rood in mijn huid aan de hand. En dat is niet altijd nodig. Dit serum maakt dat minder. Bovendien maakt het je hele gezicht heel fijn glad en daar hou ik van.

NUXE, Rêve de Miel, lip balm
Ik was in die grote pharmacy in Parijs (waar ik de naam van ben vergeten), waar mijn vriend hulpeloos een uur buiten heeft zitten wachten tot ik klaar was met mijn lange boodschappenlijst. Mijn lievelings Lisa Eldridge had destijds een fijne video gemaakt over wat je moest halen bij de Franse apotheek. Ik kocht alles. En meer. Ook een droge olie van het merk NUXE. Het rook naar vakantie en smeerde heel fijn en luxe. Ik kocht een tijdje terug de lip balm van dit merk en het goede hieraan is dat het mat is, dus geen geglim. En goede bescherming voor stormy weather…

2 reacties

  1. des zegt:

    de enige AUTUMN ESSENTIAL is natuurlijk gewoon de onesie. van primark als het kan. in de vorm van een kat.

  2. Suuz zegt:

    Mijn absolute herfst essential is de HITTEPIT,, lekker warm in mn nek! :-)

Laat een reactie achter

Tweet about this on Twitter0Share on TumblrShare on Facebook0

Dit wil je ook weten

Over Hartklop

Leuk hoor Girls, maar wij wonen niet in Manhattan en hebben ook geen eBookdeal of vriendinnen die uit rehab gehaald moeten worden. Lees meer over Hartklop.

Contact

Contact met Hartklop? Dat kan via mail@robinsmits.nl.

Veelgestelde vragen

Antwoord op alle vragen die binnenstromen. Bekijk de FAQ.