How-to: eten bij de Foodhallen

Eten bij de Foodhallen is moeilijk. Daarom hier een kleine how-to om het beste uit je bezoek aan de Foodhallen te halen. Doe er je voordeel mee.

We gingen naar de Foodhallen. Ik had een plannetje gemaakt: eerst naar de film Chef, onze honger flink oprekken en daarna ons helemaal te pletter eten in de Foodhallen. Klonk als een strak plan, vond ik zelf.
Ware het niet dat Chef een veel te lange, vervelende zit was, maar dat even terzijde. Jon Favreau maakte de tosti waar heel internet en z’n moeder inmiddels naar cravet. Gelukkig kun je deze nu zelf heel goed thuis maken. Maar anders kun je ook naar de Foodhallen en een zuurdesemtosti bij Caulils bestellen.

Maar let op; bij de Foodhallen is het vooral heel belangrijk dat je een planning hebt. Wie gaat er wat halen? Wie doet de drank? Wie houdt er een plaatsje bezet? Wie maakt er even een zeuropmerking over dat je kleren hierna wel de was in moeten?

Ik was alleen met mijn vriend en dan kom je gewoon handen te kort. We wilden graag een tosti. Een tosti als avondeten moet overigens gewoon kunnen. Een vriendin van me eet graag chips en chocola door elkaar. Moet ook kunnen. Een andere vriendin eet weleens twee keer avondeten. Nee grapje. Dit is dezelfde persoon.

Mijn vriend in de rij voor de tosti’s. Ik in de rij bij de bar voor wat frisdrank. Tosti met frisdrank: een goede combi.
Maar het kaasplankje bij Caulils zag er ook goed uit. Dus dan zit je ineens met een Fanta aan een met zorg samengesteld kaasplateau. Ook dat zijn de Foodhallen.

Want dan heb je dus een probleem in de planning. Je gaat dan niet weer even terug in de rij voor een bijpassend glas wijn, want die rij is 30 meter verderop en lang. En je hebt honger en een soort van plekje in deze drukbezochte hel gevonden tegen een stapel kratjes waar je met je spullen tussen je benen een beetje op je gemak je kaasplankje kunt verorberen.

Ik raad je daarom aan om een planning te maken. Eerst maak je een rondje langs alle kraampjes. Je laat je gevoel spreken: waar heb ik zin in? Ga ik voor één hapje, of voor hapjes?
Ben je met meer mensen dan twee? Heel goed, verdeel de taken.
Ben je met z’n tweeën? Maak dan de keuze: gaan we voor een zitplek of gaan we voor drankjes bij ons eten? Want de een haalt het eten al, de ander kan niet én voor plek zorgen én drank halen.
Ben je alleen? Ik mag jou wel. In je eentje een beetje de Foodhallen afstruinen. Logistiek gezien wat onhandig, maar wat kan jou het schelen, je bent alleen, je bent met heel veel soorten eten, je hoeft nergens rekening mee te houden, niemand die tegen je zegt: zou je die hotdog nou nog wel doen? Perfect.

Tja, wat kan ik je zeggen over de Foodhallen? Het is even stressen en plannen. Wellicht nog even wachten tot het wat minder hip is, maar dan is het het paradijs op aarde Want: eten. Heel veel soorten eten. Op één plek, vlak bij mijn huis…

 • 10 november 2014 ◆ 

4 reacties

 1. Hendrik zegt:

  Maar ze hebben vast niet, van die oer Brabantse erwtensoep

  • Robin zegt:

   Nee, maar ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat ik heel binnenkort wel een bak oer-Brabantse erwtensoep krijg. Misschien is het wel wat voor jou, een kraampje bij de Foodhallen, met Brabantse lekkernijen.

 2. Bente zegt:

  Haha klinkt op dit moment nog niet helemaal fantastisch. Wil er wel nog heel graag naar toe, heb hier 2 jaar lang tegenover gewoond (op het Bellamyplein) toen het nog leeg stond en er plannen waren om het tot iets leuks om te toveren, nu zo’n 3,5 jaar geleden.
  Ik wacht alleen nog wel even een paar maanden denk ik zo ;)

 3. Marieke zegt:

  De Markthal in Rotterdam is veel beter en leuker! (Heb ik gehoord, want ik ben in de Foodhallen nog niet geweest, haha.) Maar ik vind het heerlijk om daar rond te lopen en allerlei dingen te proeven. Heb dan alleen idd wel last van keuzestress, want mennn… alles is lekker!

Laat een reactie achter

Tweet about this on Twitter0Share on TumblrShare on Facebook0

Dit wil je ook weten

Over Hartklop

Leuk hoor Girls, maar wij wonen niet in Manhattan en hebben ook geen eBookdeal of vriendinnen die uit rehab gehaald moeten worden. Lees meer over Hartklop.

Contact

Contact met Hartklop? Dat kan via mail@robinsmits.nl.

Veelgestelde vragen

Antwoord op alle vragen die binnenstromen. Bekijk de FAQ.