Hartklop Adventskalender – 17 december

De komende 7 avonden, voor het slapengaan, vind je hier op Hartklop iets kleins, iets liefs.

Iets vrolijks! Paul Haenen en Wim T. Schippers in een studio!

Kerstfeest met Bert & Ernie is een fantastisch album voor als je nog niet helemaal in de kerststemming bent. Zet hem op en je verandert als vanzelf in een kerstbal. *padoemtssj*

Bij ons thuis hebben we het ieder jaar wel een keertje over deze lieve jongens waar toch zoveel mysterie omheen hangt. Hoe oud zijn Bert en Ernie? Wat zijn zij van elkaar? Waarom wonen zij niet met hun ouders? Hebben ze wel ouders? Hebben ze werk? Wie van de twee kan er goed koken?

We hebben het dan ook wel even over Wim T. Schippers en Paul Haenen en sommigen van ons zien, bij het luisteren van deze plaat, deze twee mannen in een jaren ’80 studio. In een lekkere, warme trui en een kop koffie.
Sommigen van ons, zien de twee poppen van Bert en Ernie in een studio (dat is gewoon raar, poppen kunnen helemaal geen plaat opnemen).
En dan nog iemand (ik) ziet gewoon Bert en Ernie in hun huisje. Een beetje een stoffig huisje. Met vloerbedekking met veel vertrapte kruimels en rolschaatsen in de hoek en een kerstboom met kerstkransjes.

Toen ik dit stukje aan het schrijven was, keek ik ook even verder op internet wat anderen mensen erover schreven. Niet dat ik zelf niet in staat ben een mening te vormen over Bert en Ernie, maar als je ergens heel enthousiast over bent, dan wil je zien dat het hele internet en zijn moeder dat ook is.
Pijnlijk dit, maar er zijn dus mensen die vallen over het feit dat de liedjes wat ‘oud aan doen’. De grammofoonplaat komt uit 1987.
En dit was geschreven door een meneer of mevrouw van ergens in de 40. Ga toch weg! Jij zou beter moeten weten.

Goed, zet hartklopchristmas even uit, en luister dit album. Dan weet je tenminste waar ik het over heb als ik zing: “Een witte stengel heet asperge, die kun je rollen in een plakje ham, maar dat doe ik niet!”

1 reactie

  1. Eline zegt:

    Dit is mijn favoriete kerstmuziek en we luisteren de cd elk jaar nog met het hele gezin!

Laat een reactie achter

Tweet about this on Twitter0Share on TumblrShare on Facebook0

Dit wil je ook weten

Over Hartklop

Leuk hoor Girls, maar wij wonen niet in Manhattan en hebben ook geen eBookdeal of vriendinnen die uit rehab gehaald moeten worden. Lees meer over Hartklop.

Contact

Contact met Hartklop? Dat kan via mail@robinsmits.nl.

Veelgestelde vragen

Antwoord op alle vragen die binnenstromen. Bekijk de FAQ.